четвртак, 23. јул 2015.

Slobodan promet Oktan prometu!



Skupština grada Banja Luka usvojila je na sjednici održanoj 23.07.2015-te godine izmjenu Regulacionog plana po zahtjevu privatnog preduzeća Oktan promet koje je u vlasništvu narodnog poslanika Vojina Mitrovića iz Bijeljine. Za izmjenu regulacionog plana kojom se predvidja i dozvoljava gradnja pumpe i pomoćnih objekata na parceli koju je Vojin Mitrović 2010-te godine kupio od Perice Repajića glasao je devetnaest odbornika.

Informacija o usvajanju izmjene Regulacionog plana nije iznenadjenje jer je tako nešto odobrilo Odjeljenje za prostorno uredjenje a preporuku dao i gradonačelnik Banja Luke, Slobodan Gavranović. To se desilo prije trinaest dana, 10.07.2015-te godine. 

Resorno Odjeljenje je ranije odbijalo iste zahtjeve Oktan prometa. Promjena mišljenja o zahtjevu Vojina Mitrovića za izmjenom Regulacionog plana uslijedila je nakon izbora u oktobru prošle godine odnosno nakon prelaska vojina Mitrovića iz NDP-a u SNSD!

Sporna parcela dio je veće zemljišne parcele koju je Perica Repajić stekao zamjenom seoskog zemljišta sa zemljištem poljoprivredne škole u Banja Luci. Grad Banja Luka tužio je izmedju ostalog i firmu Oktan promet jer su navedene parcele samo bile date na raspolaganje i korištenje Poljoprivrednoj školi a stvarno su vlasništvo grada što je nadležni sud u slučaju dijela zemljišta i utvrdio. Nakon odluke o usvajanju izmjene Regulacionog plana stvoreni su uslovi da Vojin Mitrović odnosno Oktan promet zemljište, kako je ranije i dogovoreno, proda firmi NIS Petrol Laktaši.

Prje glasanja o izmjeni Regulacionog plana pismo predsjedniku skupštine grada Budimiru Balabanu i gradonačelniku Slobodanu Gavranoviću je poslao narodni poslanik Dragan Čavić u kojem je zatražio da grad preispita donošenje Odluke o izmjeni pomenutog Regulacionog plana.
Poslanik Čavić je upozorio grad Banja Luku na posljedice koje ova odluka može izazvati i podsjetio na istoriju sporne parcele.